menu
NL
FR EN NL
Gratis toegang elke eerste zondag van de maand

BOEKHANDEL

Verzamelobject: de haaienduikboot

In Het geheim van de Eenhoorn(1943) en De schat van Scharlaken Rackham (1944), dat er een vervolg op is, vergezelt Kuifje kapitein Haddock op diens speurtocht naar zijn befaamde voorvader, François ridder Hadoque. Met behulp van een mini-onderzeeër in de vorm van een haai, ontwikkeld door professor Zonnebloem, gaan ze op zoek naar een verborgen schat...

Tintin haaienduikboot
© Hergé / Tintinimaginatio - 2023

Een iconische uitvinding

De haaienduikboot is zeker een van Hergé's meest iconische creaties. Het is een sleutelobject in De avonturen van Kuifje. Het symboliseert de ontmoeting met professor Zonnebloem.

In tegenstelling tot zijn gewoonte nam Hergé niet echt referentiepunten in de echte wereld om zich de duikboot voor te stellen. Hij gaf echter aan dat hij geïnspireerd was door Auguste Piccard en zijn bathyscaphe om het personage van Zonnebloem te creëren. Maar in feite was hij meer geïnspireerd door de uitvinder zelf dan door zijn uitvinding, want in visueel en functioneel opzicht verschilt de bathyscaphe sterk van de machine van professor Zonnebloem.

© Hergé / Tintinimaginatio - 2023

De keuze van de haai voor de cover van de beroemde duikboot wordt verklaard door de geografische ligging van onze helden. Volgens de coördinaten van François ridder Hadoque bevinden het eiland en het wrak van de Eenhoorn zich in het noordoosten van de Dominicaanse Republiek. Zoals we weten, herbergen deze wateren een grote verscheidenheid aan haaien. De duikboot van de professor was dan ook zeer nuttig om zich te vermengen met de lokale zeefauna. De witte haai is daar zeer aanwezig en het is waarschijnlijk deze haai die Hergé heeft geïnspireerd.

Een getrouwe reproductie

Het 77 cm lange verzamelobject van de onderwaterhaai is een prachtige replica van de uitvinding van professor Zonnebloem, vervaardigd met het grootste respect voor het werk van Hergé.

© Hergé / Tintinimaginatio - 2023

Verkrijgbaar bij de Hergé Boekhandel. Bij de aankoop van dit uitzonderlijk stuk krijgt u als geschenk: een horloge, een boek uit de Kuifje-archieven, een album-coverposter en een album-postkaart!

Verzamelobject: de haaienduikboot
 • Bron : Hergé/De schat van Scharlaken Rackham
 • Catalogusnummer: 40029
 • Jaar van productie: 2020
 • Afmetingen: 77 x29,4 x 29,4 cm
 • Materialen: ABS, hars, metalen voet
 • Schilderij: polychroom / handgeschilderd
 • Nummering op beeldje, met certificaat van echtheid
 • Prijs : 1495€
 • Enter your email, you will receive a link to reset your password.
  Forgot password
  An message with a link to reset your password has been sent to your email address.
  Français English Nederlands

  De website van het Hergé Museum stelt us het Elloha reserveringssysteem ter beschikking. Dit systeem gebruikt drie functionele cookies maar ze slaan geen informatie over u op. Het is niet mogelijk deze cookies te weigeren indien u Elloha wenst te gebruiken.

  Geniet van uw bezoek.