menu
NL
FR EN NL
Uitzonderlijke sluiting op dinsdag 29 november 2022. De boekhandel blijft open.
Gratis toegang elke eerste zondag van de maand

Naar het Oosten met Kuifje

De bezoekers van het Hergé Museum kunnen een nieuwe tijdelijke tentoonstelling bewonderen over De sigaren van de farao!

© Hergé / Tintinimaginatio - 2022

Na het land van de Sovjets, Congo en Amerika vertrekt Kuifje op ontdekking naar het Oosten… Na de krachttoeren uit zijn eerste drie avonturen neemt de jonge reporter een paar welverdiende dagen vrij en vertrekt hij voor een lange reis aan boord van een schip dat hem naar Azië moet brengen.

Maar dat is buiten een onverwachte en meer dan vreemde ontmoeting gerekend, met een zekere Philomenus Siclone, egyptoloog van beroep. Die nodigt Kuifje uit om de ontdekking van de graftombe van farao Kih-Oskh bij te wonen. Een uitnodiging die zo onweerstaanbaar is dat Kuifje ze niet kan weigeren, maar wel het einde van zijn rustige cruise betekent. Hij ontscheept dan ook in Port-Saïd, waarna het richting woestijn gaat. Daar begint een reeks lotgevallen, het ene al gevaarlijker en spannender dan het andere. Toevallig en zonder het zelf te willen raakt hij verstrikt in een uitgebreid drugssmokkelnetwerk. Zo kruist zijn pad met dat van nieuwe personages, figuren die daarna regelmatig terugkeren en niet meer weg te denken zijn uit zijn avonturen: denk maar aan schurken Allan Thompson en Rastapopoulos, maar ook X33 en X33bis (alias Jansen en Janssen) of de sympathieke, joviale senhor Oliveira da Figueira.

Een kleurrijk verhaal vol onverwachte wendingen, dat de moeite waard is om te (her)ontdekken via originele platen, oude documenten en foto’s uit de archieven van Hergé.

19 oktober 22 oktober
  • Een nieuwe tijdelijke tentoonstelling op het thema De sigaren van de farao strijkt neer in zaal 8 van het museum.
  • De bezoekers krijgen een boekje met een quiz over het thema van deze tentoonstelling om hun bezoek nog aangenamer te maken.
2 november 6 november
  • Dankzij de actie “de eerste zondag van de maand gratis”, die er kwam onder impuls van de vzw Arts&Publics en waar het Hergé Museum al sinds 2013 aan deelneemt, is de toegang tot het museum gratis op de eerste zondag van de maand, dus ook op zondag 6 november. Elke bezoeker krijgt een verrassing aangeboden.
  • Genummerde exemplaren van het album De sigaren van de farao zijn beschikbaar in de bookshop van het museum (en vanaf 7 november in de Kuifje-winkel in Brussel).
Enter your email, you will receive a link to reset your password.
Forgot password
An message with a link to reset your password has been sent to your email address.
Français English Nederlands

De website van het Hergé Museum stelt us het Elloha reserveringssysteem ter beschikking. Dit systeem gebruikt drie functionele cookies maar ze slaan geen informatie over u op. Het is niet mogelijk deze cookies te weigeren indien u Elloha wenst te gebruiken.

Geniet van uw bezoek.